Nagelverlenging / Gellak

Verlengen met behoud van eigen nagel!

De ene nagel is geschikt voor gel, de ander voor acryl of alleen lak.

Wij geven advies op maat en zorgen voor wekenlang plezier.

Nailart is ook mogelijk!

Nagels
Nagels
Nagels
Nagels
Nagels
Nagels
Nagels
Nagels

Nagels FAQ

Kunnen kunstnagels de natuurlijke nagels beschadigen?

Wanneer kunstnagels op een vakkundige manier worden geplaatst door een geschoolde nagelstyliste zullen de kunstnagels de natuurlijke nagel niet beschadigen. Wat we in de praktijk wel vaak zien is dat klanten de kunstnagels niet op tijd bij laten werken en er zelf aan beginnen te peuteren of verwijderen. In dat geval kan de natuurlijke nagel wel beschadigd raken. De natuurlijke nagel bestaat uit drie dunne laagjes. Door zonder kennis van zaken aan de kunstnagel te trekken kunnen de laagjes van de natuurlijke nagel mee losgetrokken worden.

Waardoor komen kunstnagels bij sommige klanten sneller los?

Het kan soms gebeuren dat een klant klaagt dat haar kunstnagels snel loslaten. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Zwangerschap, hormonale klachten en bepaalde geneesmiddelen kunnen ervoor zorgen dat kunstnagels sneller loslaten. Misschien zijn de kunstnagels te lang voor de betreffende persoon en stoot men de nagels regelmatig? Ook bij mensen met beroepen waarin de nagels veel in contact komen met agressieve producten als schoonmaakmiddelen kunnen er last van krijgen dat de kunstnagels snel loslaten, denk hierbij aan beroepen als schoonmaakster of kapster.

Bestaat er zoiets als een allergie voor kunstnagels?

Ja, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor kunstnagels. Je herkent een allergische reactie aan symptomen als jeuk, roodheid en opgezette nagelriemen. Er kunnen ook irritaties ontstaan rondom de mond en de ogen. De kunstnagels dienen dan zo snel mogelijk verwijderd te worden door een professionele nagelstyliste. De symptomen zullen dan gauw verdwijnen.

Wordt de natuurlijke nagel minder sterk door kunstnagels?

Er wordt nog weleens beweerd dat kunstnagels de natuurlijke nagels minder sterk maken. Dit is een misvatting. Gezonde nagels zijn sterk en flexibel en zullen dit ook na het professioneel plaatsen en verwijderen van kunstnagels zijn. De reden dat veel mensen denken dat kunstnagels de natuurlijke nagel zwakker maken, is omdat de nagel na het verwijderen van de kunstnagel even vreemd aanvoelt. Dit heeft er mee te maken dat men even moet wennen aan de nagel zonder kunstnagels. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De natuurlijke nagels kunnen wel verzwakt raken indien de kunstnagels niet voldoende bijgewerkt en verzorgd werden tijdens het dragen of niet professioneel werden verwijderd. Een andere oorzaak kan ook een tekort aan vitamine B of calcium zijn.

Kan er schimmel ontstaan door kunstnagels?

Bij het plaatsen van kunstnagels is het van groot belang dat er heel hygiënisch en professioneel wordt gewerkt om de kans op infecties en de vorming van schimmels zo miniem mogelijk te maken. Als nagelstyliste kun je je klanten het advies meegeven om regelmatig de nagels goed schoon te borstelen met een hard nagelborsteltje om te voorkomen dat vuil zich onder de nagels ophoopt.