Spray tanning

Spray Tan / Spray Tanning

Een prachtig vegan merk, huidvriendelijk. Zorgt voor een egale bruine teint. Ideaal voor feestjes of bruiloften.

Spray tan / Spray tanning FAQ

HOELANG BLIJFT DE SPRAY TAN ZITTEN?

De spray tan vervaagt na ca. 5-7 dagen na het natuurlijke afschilferen van de huid.

IS SPRAY TAN GOED VOOR JE HUID?
In al onze Sprayt anning producten zit het stofje DHA. DHA, ofwel Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet, een 100% natuurlijk product. Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid en kan zonder risico voor de gezondheid gebruikt worden.
KAN IK EEN "ORANJE WORTEL" WORDEN DOOR DE SPRAY TAN?
Het angstaanjagende beeld van iemand die heel licht is en als een wortel eruit ziet na een Spray tanning, is gelukkig bij ons niet aan de orde! Helaas moeten wij wel vermelden dat er inmNederland in veel salons nog wordt gewerkt met chemische spray tanning producten. In die producten zit uiteraard ook DHA, maar de rest van de toevoegingen zijn niet goed voor je huid. Hierdoor word je veel te (onnatuurlijk) bruin en je huid kan hier slecht op reageren.
LITTEKENS, ACNE, SPATADEREN?

Heb jij een onrustige huid? Bijvoorbeeld last van acne, of littekens daaraan overgehouden? Heb je spataders waar jij jezelf voor schaamt? Maak kennis met de 100% organische Spray tan! Door middel van de Spray tan krijg je een heel dun laagje druiven abstract over je huid verneveld. Alle oneffenheden vallen hierdoor minder op. Omdat je tevens een mooi kleurtje verneveld krijgt, vallen donkere of afwijkende plekjes minder op.

Veel klanten die salon bezoeken hebben van tijd tot tijd wel last van een onrustige huid. Op internet kunnen we eigenlijk te veel tips en adviezen vinden hoe we er vanaf zouden moeten komen. Omdat iedere huid verschillend is, is het vaak een zoektocht naar de juiste keuze hierin. Wij kunnen onze klanten hierin geen deskundig advies geven, maar wij kunnen ze wel helpen aan een mooi kleurtje, die net voor een beetje extra zelfvertrouwen zorgt! Een laagje over je eigen huid, dat is ideaal! Het verzacht net die oneffenheden waaraan jij jezelf aan stoort. Hierdoor durf je misschien wel dat rokje aan, of dat topje! De producten zijn 100% plantaardig en dus ook voor een onrustige huid geschikt!

SPRAY TAN VOOR JE HUWELIJKSDAG.
Je huwelijksdag is een van de belangrijkste dagen in je leven. Reden te meer om er op deze dag prachtig uit te zien. Je trouwfoto’s zul je ongetwijfeld nog vaak inzien, nog een reden om er op en top uit te zien! Ook voor de hele lichte huid is er een geschikte kleur. Bij onze salon hoef je niet bang te zijn dat je ‘oranje’ wordt. Er wordt enkel met organische tanning producten gewerkt, waardoor de kleur heel natuurlijk is. Kom een keer proef-tannen spray tanning en ervaar het zelf!
TIPS VOOR EEN SPRAY TAN:

Zorg voor een proef Spray tan minimaal drie weken voorafgaand aan je bruiloft;

 • Strapless jurk; vermijd zon en voorkom plaatselijk verkleuren;
 • Reserveer 3 dagen na je proef-tan de afspraak voorafgaand aan je huwelijksdag, zo ben je zeker dat je een plekje hebt.
KAN IK MET EEN SPRAY TAN OP VAKANTIE?
Een tanning kun je met zon op je huid tot wel 10 dagen mooi houden. Het beste is dus 1 dag
voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming een Spraytan te reserveren. Je kiest een
kleur in de salon die bij je past en waar jij je prettig bij voelt. Dit hoeft dus helemaal niet heel
bruin te zijn. Voor de mensen met een hele lichte huid, is een subtiele kleur vaak veel
mooier.

Mensen die ‘wit’ (zonder Spraytan) op vakantie gaan, hebben vaak allemaal haast om bruin te worden. Ze voelen zich wit en liggen vanaf dag 1 volop te bakken. De huid krijgt hierdoor een enorme klap en vaak begint het verbranden dan al. Natuurlijk is dit slecht voor de huid, maar vaak blijft de kleur ook helemaal niet lang mooi hierdoor. Met een Spray tan heb je geen haast, je bent al bruin. Je kunt hierdoor ook lekker onder de parasol gaan liggen en hierdoor krijgt je huid rustig de kans om aan de zon te wennen. Je bouwt hierdoor een veel egalere kleur op die veel langer blijft zitten.

Smeer jezelf wel in met een beschermende factor, de spray tanning biedt geen
bescherming tegen de zon.

KAN IK ZWEMMEN MET EEN SPRAY TAN?
Het antwoord is JA!!
Op vakantie ga je natuurlijk zwemmen, met onze spraytan producten kun je zonder
problemen gaan zwemmen. Na je Spraytan behandeling in de salon, heeft de kleur 6 tot 8
uur nodig om optimaal te kunnen intrekken. In die tijd is zweten en in aanraking komen met water een absolute afrader. De tanning heeft namelijk nog even die tijd nodig om in je huid te trekken en actieve bruining ingrediënten hun werk te laten doen.

Na die 6 tot 8 uur, mag je een eerste douche hebben en daarna kun je alles doen!
Zwemmen dus ook! Als je veel tijd doorbrengt in het water, zal de kleur iets sneller vervagen.

Maar je komt natuurlijk ook veel met zon/daglicht in aanraking en hierdoor zal je spray tan ook langer mooi blijven. Je kleurt namelijk gewoon bruin met je Spray tan op.

HOE KAN IK MIJN SPRAY TAN HET LANGST MOOI HOUDEN?
Een goede voorbereiding en verzorging van de huid zorgt dat de bruine teint langer blijft zitten. Voorafgaand aan de behandeling in de salon dien je jezelf goed voor te bereiden. Daarnaast is de droging na het zetten van de Spray tan belangrijk. Zorg dat de net gekregen spray tan kan hechten aan je huid. eenmaal goed gehecht, zal de spray tan ook mooier en langer blijven zitten.
IS SPRAY TAN SCHADELIJK?

DHA is niet schadelijk voor de huid en het veroorzaakt geen allergieën. DHA kan niet doordringen in de diepere huidlagen, zodat gevallen van dermatitis of allergische reacties erg zeldzaam zijn. Daarnaast zijn onze producten voorzien van plantaardige ingrediënten.

De producten zijn o.a. verrijkt met:

 • Aloë extract: kalmeert, verjongt de huid, is sterk hydraterend en verzorgend.
 • Vitamine C: zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid en geeft een verfrissend gevoel.
 • Vitamine E: antioxidant, houd de huid soepel en gezond.
IK BEN ZWANGER, KAN IK DAN OOK EEN SPRAY TAN BEHANDELING DOEN?
Tijdens je zwangerschap is de zonnebank niet alleen slecht voor je eigen lichaam, maar ook erg schadelijk voor je ongeboren baby. De zon wordt afgeraden in verband met de kans op een zwangerschapsmasker. Wij werken enkel met 100% natuurlijke spray tanning producten en daarom kun je ook tijdens je zwangerschap bij ons terecht voor een tanning. We kiezen een subtiele kleur samen met je uit, die bij je past en waarbij jij jezelf prettig voelt. Dit hoeft dus niet heel bruin te zijn, maar dit kan net van het witte af zijn.
TIPS VOOR JE EERSTE SPRAY TAN:

Daar sta je dan half naakt, klaar voor je allereerste spray tan. Je hebt eigenlijk geen idee wat je kunt verwachten, alleen dat je naar buiten loopt alsof je een week op Ibiza bent geweest. Toch is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de behandeling zodat je zo mooi mogelijk bruin wordt.

Verwijder deodorant voor het beste resultaat is het beter om je oksels schoon te vegen met een reinigingsdoekje. Dan is er geen (deodorant)barrière tussen de spray tan en de huid.

Draag geen make-up Over reinigingsdoekjes gesproken… Ga altijd je spray tan sessie in zonder make-up op. Je gezicht wordt tijdens de sessie ook gedaan en daarom is het belangrijk dat je geen gezichtsmake-up draagt.

Vermijd olie, bodylotion en parfum Verder is het belangrijk dat je op de dag van je afspraak geen olie, bodylotion en parfum aanbrengt of sprayt op je lichaam. Wanneer je dit wel doet is de kans op oneffenheden groter.

Scrub
Daarnaast is het aan te raden om in de weken (en de dag) voor je spray tan je lichaam uitgebreid te scrubben. De lotion hecht dan beter aan de huid waardoor je langerbruin blijft. Dit geldt trouwens ook voor wanneer je buiten in de zon aan je bruine kleur werkt.

Ga voor loszittende kleding Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om je skinny jeans thuis te laten en loszittende kleding mee te nemen. Dan verklein je meteen de kans op vlekken in je mooie kleren!

Scheren
Als je van tevoren scheert moet je dit maximaal 48 uur voor je afspraak doen. Pas op met wondjes, want het kan zijn dat de salon hier liever niet overheen sprayt.

WAAROM EEN PROEF SPRAY TAN?
Tijdens de proef Spray tan maken we alvast kennis met elkaar en kunnen we overleggen wat je wensen zijn. Ik kan je adviseren welke kleur goed bij je huidtype past. Vervolgens zijn de dagen na je behandeling ook belangrijk. Je kunt de dag bepalen waarop je ‘op je mooist’ bent. Dit is veelal de tweede of derde dag na je behandeling. Ook kun je zien of de kleur niet afsteekt bij die van je partner, ga desnoods even samen voor de spiegel staan.
FEITEN OVER SPRAY TANNING:

Een zonnebank kuur voorafgaand aan je huwelijk plannen is gelukkig voorbij! Inmiddels is het voldoende bewezen dat zonnebanken erg schadelijk zijn voor je huid.

Onze Spray tan vloeistoffen zijn daarentegen 100% natuurlijk en absoluut niet schadelijk voor je huid:

 • Parfum vrij (zodat huidirritatie/allergie niet gestimuleerd wordt);
 • Parabenen vrij (wordt door sommige onderzoeken in verband gebracht met kanker);
 • Erytrulose vrij (deze stof is niet gekeurd door de FDA, maar zit wel in veel tanning
  lotions);
 • Aloë Vera vrij (hierdoor voel je niet plakkerig of vettig en ben je sneller droog);
 • Alcohol vrij (alcohol kan de huid uitdrogen of een allergische reactie veroorzaken);
 • Dierproef vrij.
WORD JE NOG BRUIN VAN DE ZON NA EEN ZON TANNING BEHANDELING?
Het antwoord is JA!! We krijgen steeds vaker de vraag of je mét een Spray tan op, nog
steeds in de zon mag. Dat mag zeker. Je wordt ook gewoon bruin van de zon met een
Spray tanning op. Je bent natuurlijk niet beschermd tegen de zon. Jezelf insmeren met een beschermende factor die je normaal gesproken ook gebruikt, is dan ook zeker een aanrader.